Home Blog Dus je wilt geld verdienen met Antilliaans Eten?
starten met je bedrijf eten verkopen taarten antilliaans eten

Dus je wilt geld verdienen met Antilliaans Eten?

door Linda Terrizzi

Starten in de foodbranche? Misschien is het een beetje onze schuld: we hebben je zó veel lekkere recepten laten uitproberen dat je gewoon niet meer weet wat je met het resultaat moet doen. In de loop der jaren heb je de kunst van het maken van pastechi geperfectioneerd, of bak jij de állerlekkerste bolo di cashupete van de hele stad.

En wanneer het weekend voorbij is, en je op ‘n regenachtige maandag naar je werk gaat denk je: “Ik wil helemaal niet meer op kantoor zitten. Ik wil mensen blij maken en mijn geld verdienen met het maken van lekker eten!” Misschien droom je al langere tijd van een eigen winkeltje, of een restaurant. Of misschien is het je ambitie om met een foodtruck alle vette festivals langs te gaan.

Starten kan altijd

Weet je wat… ik zeg dat je moet stoppen met dromen en je plannen in actie moet brengen! “Ja, hallo Jurino. Jij hebt makkelijk praten. Ik kan toch niet zomaar alles overboord gooien om hapjes te gaan verkopen?” Nee. Moet je ook niet doen. Maar door kleine stapjes in de goede richting te zetten, komt je droom wel steeds dichterbij.

En ik wil je graag helpen bij het opstarten van jouw catering, webwinkel of bakkerijtje. Want samen kunnen we dan nóg meer bekendheid voor onze heerlijke keuken krijgen. Natuurlijk zónder dat je daarvoor een dikke lening moet afsluiten of je baan direct moet opzeggen. Ik ben geen man van ‘rare risico’s’, zeg maar.

Geen (Antilliaans) eten? Geen probleem!

Oh, en wil je wél starten met een bedrijfje in de foodbranche, maar juist in een hele andere hoek? Wil je vegan gerechten verkopen? Gezond fastfood aanbieden? Snacks uit jouw éigen thuisland aan de man brengen? Net zo leuk! Dan zijn de tips natuurlijk net zo goed op jou van toepassing.

Ik durf zelfs te zeggen dat je onze strategieën ook kunt gebruiken wanneer je een heel andere richting op gaat. Bijvoorbeeld wanneer je een webwinkel met handgemaakte sieraden wilt beginnen. Ik noem maar wat, natuurlijk. 

starten met je bedrijf eten verkopen taarten antilliaans eten


Maar waarom zou je mij geloven?

Wie ben ik dan, om jou advies te geven over het bedrijf dat je altijd al wilde starten? Toch niet weer één of andere internet-held he? Zo’n creepy gast die opschept over hoeveel geld hij per maand verdient aan zijn 300 instagram-volgers, waarvan minstens de helft “toevallig” in een ontwikkelingsland woont? Je weet wel, zo’n ‘goeroe’ die elke dag foto’s post vanuit zijn luxe zwembad…?

Nee, gelukkig niet. Ik ben wat dat betreft namelijk graag een beetje tegendraads. Ik geloof dat je prima kunt starten zonder krediet, startkapitaal of crowdfunding. Gewoon, omdat je bij mijn manier van werken niet veel geld nodig hebt. En je snapt ‘m vast al: “wat er niet uitgaat, hoeft ook niet binnen te komen.” Dus ook wanneer je net begonnen bent en je nog maar een klein aantal klanten hebt, zal je bedrijf al winstgevend zijn. Gewoon, omdat je kosten zó laag zijn dat je van elke binnengekomen euro meteen al wat overhoudt. Geen gouden bergen dus, maar vooral ook: geen schuld!

Bij deze meteen mijn eerste ‘gouden tip’: Houd je bedrijf minimalistisch. Dat is ook de manier waarop Linda en ik onze bedrijven starten. Sinds we getrouwd zijn in 2004 hebben we al van alles en nog wat gedaan, zonder daar veel spaargeld in te steken of leningen voor af te sluiten. Zo zijn we begonnen met het maken en verkopen van Italiaanse bruidsbedankjes… hebben we ‘n internationale webwinkel in sieraden gehad en werken we nu alweer een tijd aan onze Antilliaanse kookcommunity.

Het verhaal over Antilliaans Eten (met als hoogtepunten de award voor ‘website van het jaar’, de enorme online community en de kookboeken) kun je op deze pagina teruglezen. Maar misschien volg je ons al een tijdje en was je er zelf bij toen ‘t allemaal gebeurde :)

geheimen bij opstarten bedrijf business tips inzicht eigen restaurant


Hier klopt iets niet: waarom zou ik mijn geheimen weggeven?

Het zal vast ‘n beetje raar klinken: iemand die dagelijks bezig is met Antilliaans Eten wil nu ANDERE mensen gaan leren hoe ze een bedrijf in dezelfde branche moeten starten. “Ehhh… Jurino, ben je zo niet je eigen concurrenten aan het opleiden?” Ik snap die gedachtegang meteen! Tijdens de workshops Antilliaans koken wordt ons ook regelmatig (op ‘n sceptische manier) gevraagd waarom we anderen lesgeven. “Een kok geeft toch nooit zijn geheimen weg?”

En dan luidt mijn antwoord: “Klopt! Maar ik ben dan ook geen kok.” Snap je, ik hoef niet te leven van de verkoop van Antilliaanse gerechten. Ik werk niet in een restaurant en heb geen ambitie meer om opnieuw een catering te starten. Mijn doel is het bekend maken van onze keuken. Ik schrijf kookboeken en probeer de keuken te verspreiden door middel van kennis.

Dus… wanneer ik jou help met het starten van je bedrijfje, help ik mijn eigen doel ook indirect. Want door het proeven van jouw heerlijke snacks, gerechten en taarten, worden er weer nieuwe mensen bereikt. Zo helpen we elkaar én de verspreiding van de Antilliaanse keuken.

Genoeg gekletst… aan het werk!

Natuurlijk ben je nu benieuwd naar concrete tips en inzichten waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Dus om meteen goed te beginnen heb ik deze vier artikelen voor je samengesteld:

    1. Begin klein: small is the new big!

    2. De eerste stappen naar bekendheid voor je bedrijf

    3. Gratis werken: doen of niet?

    4. 25 Manieren om je bedrijf te promoten


blank

GRATIS tips en hulpmiddelen ontvangen?

Wil je exclusieve tips & hulpmiddelen ontvangen waarmee jij binnenkort aan de slag kunt gaan in de foodbranche? Schrijf je dan GRATIS in!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je dan gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend