Home Blog Koken & schoonmaken: Washplate review
washplate review

Koken & schoonmaken: Washplate review

door Linda Terrizzi

Waar gekookt wordt, moet ook een keer worden schoongemaakt. Wat zeg ik, een keer!? Bij ons wel meerdere keren per dag! Na elke kookbeurt ziet onze keuken eruit alsof er een bom ontploft is. Het helpt natuurlijk ook niet mee dat we het eten vaak meteen op de foto willen zetten. Dat wordt dus flink schoonmaken achteraf, meestal met ‘n vaatdoekje. En die maak je snel en gemakkelijk weer schoon met de Washplate, elke dag opnieuw!

Zoals jullie weten is onze keuken onlangs verbouwd. We kregen een mooie, moderne keuken met een donker aanrechtblad. En die willen we natuurlijk wel schoon en netjes houden. Zeker als je bedenkt dat daar elke dag 3 maaltijden worden gemaakt.

Het vieze vaatdoekje

Als het geen tijd is voor een ‘grote schoonmaak’ gaat dat poetsen meestal met een vaatdoekje. Hiermee haal je snel en gemakkelijk alle kruimels en restjes van het keukenblad en de kastjes af. Een bonus als dat vaatdoekje van microvezels is gemaakt, dan kun je meteen de deur van de oven en (in ons geval) de glazen afzuigkap streepvrij schoonmaken.

Maar hoewel zo’n vaatdoekje dagelijks wordt gebruikt heeft het één groot nadeel: het wordt heel snel vies. En vies betekent in dit geval meteen ook een broedplaats voor bacterieën. En díe wil je nou net niet in de keuken!

De oplossing is natuurlijk simpel: je moet regelmatig het vaatdoekje reinigen. Om alle bacterieën te doden het liefst in de kookwas, of toch tenminste op 60 graden. En daar zit nou net het probleem… want een was van 60 graden of meer wordt niet zo vaak gedraaid. Buiten dat het best veel energie ‘vreet’, kunnen de meeste kleren niet tegen temperaturen boven de 40 graden. En dus blijft dat vaatdoekje vaak langer liggen dan gewenst.

blank

De washplate, een perfecte oplossing!

Het bedrijf Trint Innovations uit Ede kwam met een handige en goedkope oplossing voor dit probleem: we wassen het vaatdoekje gewoon dagelijks in de vaatwasser! Dat kan met hun washplate, een plastic bordje zonder binnenkant waarover je het vaatdoekje kunt spannen. Je zet ‘m daarna met washplate en al in de vaatwasser. Gewoon, in het bordenrek. Want het neemt niet meer plek in dan één dinerbord.

Het spannen gaat overigens heel makkelijk: je kunt het doekje gewoon op ’t aanrechtblad leggen met de washplate er bovenop. Daarna vouw je de vier hoeken van het doekje om en je steekt deze in de openingen van het bordje. That’s it!

blank

Wij mochten de washplate uittesten en het resultaat mag er zijn. De doekjes werken goed en maken zelfs glazen oppervlakken goed en streeploos schoon. En, misschien nog wel belangrijker: ze komen ook weer schoon uit de machine.

De set die we mochten testen bestond uit één washplate en twee doekjes. Voor ons perfect, want wanneer het ene doekje in de vaatwasser staat, kun je de andere nog gebruiken. En hoe vies die ook wordt, na ’n normaal wasprogramma met een goede vaatwastablet is het doekje weer zo goed als nieuw! Er zijn ook sets verkrijgbaar met meerdere doekjes en zelfs dubbele sets met twee washplates en 4 doekjes. Handig als je een vakantiehuisje hebt en nóg handiger wanneer je hem samen met de buurman koopt (want dat spaart toch weer €6,-!)

Wij zijn heel erg blij met onze washplate en de microvezeldoekjes. De doekjes zijn namelijk fijn genoeg voor glas (ruiten, ovendeur, afzuigkap) en ze maken dus ook prima schoon. Als zij op hun beurt vies zijn geworden, zorgen de washplate en de vaatwasser er samen voor dat er aan het einde van de dag weer ’n schoon doekje voor je klaarligt. Elke dag weer. Doei, vieze geurtjes en bacterieën!

blank

25% Korting voor onze lezers

Het setje dat wij hebben getest kost €12,95 en speciaal voor onze lezers is er een kortingscode waarmee je maar liefst 25% korting krijgt op alle producten. Dus of je nu ‘n klein setje, of een uitgebreide set koopt, je krijgt altijd korting wanneer je afrekent met kortingscode: 25%washplate

Win één van de 5 washplates

En we hebben nog meer goed nieuws: we mogen namelijk 5 sets washplate + microvezeldoekjes weggeven aan 5 gelukkige winnaars! Je maakt kans op zo’n setje door te reageren op onze post op Facebook of Instagram. Meedoen kan nog tot a.s. dinsdag 7 juli. Succes gewenst!


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend