Home Blog Het verhaal van Shannon’s unicorntaart
verjaardagstaart unicorntaart

Het verhaal van Shannon’s unicorntaart

door Linda Terrizzi

Shannon is vandaag jarig en maakte daar deze prachtige unicorntaart voor. Dat ging overigens goed mis! Gelukkig kon Linda de situatie oplossen en wordt het zo toch nog een fijne dag.

Eén keer per jaar is het zover, maar al maanden van tevoren worden we er elke dag aan herinnerd: de verjaardag van Shannon! Dit jaar werd ze 9 en dat is (net zoals 8 en 7 en 6) natuurlijk een ENORME mijlpaal die uitbundig gevierd moet worden. Helaas konden we alwéér geen uitnodigingen versturen, want er mogen nog steeds maar ’n paar mensen op bezoek komen. Maar zelfs met alleen opa en oma en wij gaan er maanden planning aan vooraf. Het is natuurlijk ook niet zomaar iets, 9 worden…

Overigens gaat 80% van die planning maar om één ding: DE TAART! Welke taart gaan we maken? Hoe gaan we ‘m versieren? Wat is het thema? Wat worden de kleuren? Geloof mij maar wanneer ik zeg dat deze dame nauwkeuriger te werk gaan bij het designen van de perfecte taart dan dat wij dat doen bij ’t maken van een kookboek. Ze is daar echt zo ontzettend gedreven in. Niet normaal!

Dit jaar kreeg ze hulp van deleukstetaartenshop.nl – Van hen mocht ze namelijk de benodigdheden uitkiezen die ze nodig had voor deze geweldige verjaardagstaart. Ze voelde zich natuurlijk helemaal trots (en een echte influencer, zucht.) en ging meteen aan de slag met het maken van een schema — een schema! — van wat ze nodig had.

blank

De unicorntaart

Het werd uiteindelijk — hoe kan het ook anders als je 9 wordt — een paars-met-blauwe unicorn dripcake. Want zowel unicorns en dripcakes zijn natuurlijk onweerstaanbaar voor kleine dametjes. En deze cake werd dus helemaal opgebouwd met de ingrediënten en de versieringen van DeLeuksteTaartenShop.

Volgens Shannon moest hij vooral hóóg worden. Minstens drie dikke lagen cake met daartussen een vulling van bosvruchtenbavarois. Ok, weer eens iets anders dan de standaard botercrème en eerlijk gezegd was ik daar ook heel blij om. Want bavarois is natuurlijk veel lichter en luchtiger dan botercrème. En aangezien er niet veel gasten komen zit de kans er dik in dat we ook ’n tweede stuk taart op zouden ‘moeten’ eten.

Versieren zou ze doen met decomelts. Die kwamen in het wit en hebben we zelf met wat chocoladekleurstof blauw gemaakt. Dat ging prima.

15% korting op het hele assortiment

Goed nieuws: met Shannon’s eigen kortingscode SHANNON15% krijg je t/m 31 augustus maar liefst 15% korting op het hele assortiment van deleukstetaartenshop.nl ! De korting is geldig bij een besteding vanaf €35,- en let er even op dat je ingelogd bent op de website.

Alles zelf doen

Wie onze kleine dame ’n beetje kent, weet dat ze vooral gek is op ‘alles zelf doen’. Al vanaf kleins wil ze nergens hulp bij. Gelukkig kon ze met deze producten zelf al heel goed aan de slag. Waar ze toch wat hulp bij nodig had: het afsmeren van de taart. Maar eerlijk is eerlijk, dat is ook wel écht een kunst op zich. Dat mocht mama doen. Verder kon ze de taart zelf afmaken.

blank

Welke producten heeft ze gebruikt

De taart is dus helemaal gemaakt en versierd met de producten van DeLeuksteTaartenShop. Waaronder één van de heerlijke bakmixen uit hun assortiment.

Wat we zelf hebben toegevoegd:

  • 5 eieren (voor in de sponscake)
  • 750 ml slagroom (voor de bavarois)
  • een paar druppels chocoladekleurstof en een eetlepel zonnebloemolie (voor de drip)

Bereiding van de unicorntaart

Omdat Shannon voor deze taart gebruik maakte van de bakmix en decoratie, was hij heel makkelijk om te maken. Cliché, maar ‘een kind kan de was doen!’ In het kort kwam dat op het volgende neer:

Ze mengde 330 gram van de biscuitmix met 5 eieren en wat water. Die gingen samen zo’n 5 minuten op hoge snelheid in de mixer. Het beslag werd daarna in een bakvorm van 26 centimeter gebakken en was na ’n half uurtje klaar. De cake mocht daarna afkoelen op een rooster, totdat hij op kamertemperatuur was.

Ondertussen maakte ze de vulling van de taart door de bavaroismix met water te mengen. Dit ‘papje’ ging samen met de slagroom in de mixer totdat ze luchtig en stevig waren. Daarna hebben we het in een spuitzak gedaan en in de koelkast gezet, totdat we de unicorntaart gingen vullen.

De taart is dus gevuld en afgesmeerd met de bavaroismix. Daarna begon het échte versieren: Shannon heeft daarvoor 100 gram van de decomelts gesmolten in een pannetje. Hier voegde ze wat blauwe chocoladekleurstof en een eetlepel zonnebloemolie toe. (Achteraf hadden twee eetlepels ook prima gekund, want de ‘drip’ bleef wat hard) Dit ging in een kleine spuitzak zonder spuitmondje. Toen het mengsel op lichaamstemperatuur kwam en iets steviger werd, knipte ze ’n klein hoekje van de spuitzak en zo kon ze een randje over de taart gieten als ‘drip’. De bovenkant van de taart kreeg nog wat extra toefjes bavarois (dit heeft mama natuurlijk gedaan!). Dan nog wat suikerbloemen erop en de taart was klaar!

verjaardagstaart

En toen sloeg het noodlot toe…

Ze was heerlijk aan het bakken en met uiterste concentratie werd de unicorntaart opgemaakt en versierd. Een prachtig resultaat – dat moest natuurlijk op de foto! En toen gebeurde het: mama was foto’s aan het maken en Shannon kroop helemaal in haar rol als model. Eerst werd de hele taart op de foto gezet en daarna een aangesneden stuk.

Nadat we klaar waren met het maken van de foto’s doken de kinderen op de taart en namen er alledrie een flink stuk van. Dat hadden ze wel verdiend na ’n dag werken! En toen gebeurde het… Linda kwam erachter dat er geen memorycard in haar camera zat! En zo’n DSLR camera heeft dus geen intern geheugen. Dus: alle foto’s weg. Foetsie. Gone!

Dikke tranen bij de jarige, want ze had zich toch wel erg verheugd op fotografisch bewijs van haar bakkunsten. Ik zat zelf ook al met de handen in het haar, want wat kun je nu nog doen? Gelukkig had Linda een idee dat ook Shannon weer kon opvrolijken: we maken gewoon nóg een unicorntaart. Nou ja, bijna dan. We gebruiken ‘n ‘dummy’ van piepschuim en die maken we op dezelfde manier op als de echte taart. De echte, aangesneden taart gebruiken we dan om de binnenkant (met de mooie lagen!) te laten zien.

En dat is dus wat je ziet op de foto’s. Een hele taart met ’n basis van piepschuim en daarnaast de échte verjaardagstaart die inmiddels al flink was aangesneden. Nou ja, de pret mag er niet minder om zijn en gelukkig was er nog genoeg van de echte unicorntaart over om jullie hem alsnog te laten zien! Fijne verjaardag, kleintje!

Probeer ook eens…

Hou je van zelf taart bakken? Probeer dan ook eens onze traditionele Antilliaanse ‘bolo di manteka‘!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend