Home Recepten*gratis recepten Rozen-ijs i.s.m. Bon Aparte Flowers Curaçao
Bon aparte flowers rozenijs rozen ijs roomijs antilliaans recept jurino

Rozen-ijs i.s.m. Bon Aparte Flowers Curaçao

door Linda Terrizzi

Samen met Bon Aparte flowers ontwikkelden we dit heerlijke recept. Rozen-ijs is toch wel het toppunt van romantiek! Je maakt dit feestelijke ijs met rozenwater en pistachenoten natuurlijk met ons recept. Je kunt het ijs maken met of zonder ijsmachine.

BON APARTE FLOWERS

We hebben voor dit recept de eer om te mogen samenwerken met Bon Aparte Flowers op Curaçao. Bon Aparte is een bloemist die –geheel in Europese stijl- hoogwaardige kwaliteit aan bloemen, boeketten en decoraties bieden.

BLOEMEN VOOR FAMILIE OP CURAÇAO

Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van bloemstukken voor bruiloften en evenementen, maar ze kunnen ook ‘gewoon een bosje’ bloemen leveren. Vooral de bruids- en bruilofstukken zijn een feest om naar te kijken. Bloemstukken in elke kleur en stijl zijn bij deze winkel te vinden. Op dit moment maken ze dan ook de mooiste bloemstukken en boeketten voor de kerst.  blank

Het leukste is, dat het vanaf nu mogelijk is om vanuit Nederland bloemen te sturen naar familie of vrienden op Curaçao. Gemakkelijk, via hun website!

Op de website kun je héél veel voorbeelden van boeketten en services vinden. Wil je er één bestellen? Dan kun je klikken op “order now”. Je vindt dan een uitgebreid formulier waarin je al je wensen kwijt kunt. Bon Aparte Flowers kan het gewenste boeket dan op heel Curaçao – van de binnenstad tot op Westpunt!- bezorgen.

Heb je interesse gekregen in het bestellen van bloemen voor familieleden of vrienden op Curaçao? Klik dan hier om meteen naar het bestelformulier te gaan! (link)

INEKE EN ANDREW TJON

blankBon Aparte flowers is inmiddels al zo’n 16 jaar bezig met het maken van de mooiste bloemencreaties. Ineke en Andrew Tjon werken inmiddels al een aantal jaar samen in hun prachtige bloemenwinkel. Je kunt ze dus inmiddels échte experts noemen. Ongetwijfeld lukt het om voor elke gelegenheid en naar elke wens een prachtig bloemstuk op maat te maken.

Inmiddels is het team uitgebreid en werkt een flink aantal mensen elke dag hard om de mooiste creaties te realiseren.

MEER INFO

Wil je meer weten over Bon Aparte Flowers? Dan kun je meer info vinden op:
de website
Facebook
Instagram

Samen met Bon Aparte Flowers ontwikkelden we dit recept in stijl. Het ijs kun je daarna eventueel versieren met gedroogde rozenblaadjes die geschikt zijn voor consumptie. Let op: Je kunt niet elke roos drogen en eten; de meeste bloemen zijn namelijk bespoten met pesticiden. Gedroogde rozenblaadjes die geschikt zijn voor consumptie kun je vinden in kruidenwinkels of op de markt!

blank

INGREDIËNTEN:

  • 200 ml slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 100 gr suiker
  • 3 eigelen
  • 1 eetlepel gedroogde rozenblaadjes
  • 50 gr pistachenoten, grof gemalen
  • Extra: hele pistachenoten en gedroogde rozenblaadjes om te versieren

BEREIDING ROZEN-IJS:

  1. Meng de slagroom met de suiker en volle melk en doe ze samen in een steelpannetje.
  2. Voeg de eigelen toe en verhit het mengsel totdat het wat indikt. Het mag nét niet koken!
  3. Laat het mengsel daarna afkoelen en voeg daarna de gemalen pistachenoten, de eetlepel rozenblaadjes en het rozenwater toe.
  4. Roer het geheel tenslotte goed en koel het daarna tenminste 3 uur.
  5. Doe het mengsel daarna in een ijsmachine en laat het zo bevriezen.
  6. Heb je geen ijsmachine? Giet het mengsel dan in een grote, afsluitbare bak en plaats het in de vriezer.
  7. Roer het mengsel daarna elk half uur even door met een vork en plaats het terug in de vriezer totdat is ijs is.
  8. Versier het ijs tenslotte met de overgebleven rozenblaadjes en hele pistachenoten. – Eet smakelijk!

blank


Probeer ook eens:

Ben je gek op ijs? Probeer dan ook eens onze caramel ijsjes of margarita ijsjes!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend