review Princess ice cream maker ijsmachine ijsmaker Jurino

Review: Princess Ice Cream Makers

door Linda Terrizzi

Voor ons recept van het heerlijke bolo di cashupete roomijs hebben we samengewerkt met Princess. Die ken je ongetwijfeld al van de fijn geprijsde keukenhulpjes. Princess verkoopt namelijk een enorm scala aan mooie keuken- en huishoudelijke apparaten met een prima verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Wat ik persoonlijk het fijnste vind, is dat ze van de meeste apparaten meerdere versies hebben. Eén voor de kleine portemonnee en een luxere uitvoering, voor als je een apparaat zoekt dat semi-professional is. Zo ook met de ijsmachines…

Wij mochten voor de samenwerking twee machines testen, de Princess ice cream maker en de Princess ice cream maker deluxe. Beiden zijn hartstikke geschikt voor het maken van roomijs, sorbet en frozen yoghurt. De kleinere ‘ice cream maker’ is het instapmodel ijsmachine en kost ongeveer €40,- . De ‘deluxe’ ice cream maker is, zoals de naam al doet vermoeden, het luxe model en gaat voor €228,- over de toonbank.

Dát is nogal een prijsverschil! In deze review leggen wij je uit waar dat verschil precies in zit en welke machine voor jou het beste is, wanneer je aan de slag wilt gaan met het maken van roomijs…

De Princess Ice Cream Maker

Deze ijsmachine heeft een kom waarin je tot 1,5 liter ijs kunt maken. Dat is ruim voldoende voor een grote familie! Hij heeft een compact formaat, waardoor je ‘m gemakkelijk in een keukenkastje kunt opbergen.

De ice cream maker heeft een LCD display, waarmee je de tijd kunt instellen. En niet onbelangrijk: de kom waarin het ijs is gemaakt kun je na gebruik in de vaatwasser schoonmaken.

De kom van deze ijsmachine moet je zelf invriezen. Je plaatst ‘m minstens 8 uur in de vriezer, zodat hij goed koud is. Daarna kun je hem in het apparaat plaatsen en in 20-30 minuten een bak roomijs maken.

Je kunt met dit apparaat ijs, sorbets en frozen yoghurt maken, maar slechts één keer voordat de kom opnieuw moet worden ingevroren. Daarna verliest hij zijn koude temperatuur en moet je hem opnieuw 8 uur in de vriezer plaatsen. Ook moet je er bij dit apparaat voor zorgen dat de ingrediënten die je gebruikt om ijs te maken (bijvoorbeeld custard) goed gekoeld zijn. Het kost dus al met al wat meer tijd om hiermee ijs te bereiden.

Hoewel het apparaat dus prima werk levert, kun je niet ‘spontaan’ besluiten om ijs te gaan maken. Omdat je de kom eerst moet invriezen, moet je dat dus even van tevoren plannen. Ook kun je geen twee soorten ijs achter elkaar maken. Daarvoor heb je een ijsmachine nodig die zelf kan vriezen.


De Princess ice cream maker deluxe

Dan komen we bij de ice cream maker deluxe. Dit apparaat is ’n stuk groter en duurder dan de kleinere ijsmachine hierboven. Dat komt, doordat deze luxe versie zélf kan vriezen. Er zit dus een koelingssysteem in het apparaat, waarmee hij je ijs tot wel -35 graden kan bevriezen. Ook heeft deze luxe versie een kom van 2 liter. Meer ijs dus!

De ijsmachine heeft 3 standaard programma’s ingebouwd, waarmee je heerlijk ijs of sobets kunt maken. Daarnaast kun je hem ook handmatig instellen op een bepaalde tijd. Tenslotte heeft dit apparaat nóg een voordeel: je kunt hem ook alleen laten koelen of alleen laten draaien. Dat is handig als je je ijs al hebt gemaakt, maar nog even koud wilt houden voordat je het serveert.

Omdat deze ijsmaker een ingebouwde koelcompressor heeft, is het niet nodig dat je ingrediënten gekoeld zijn. Je kunt hiermee ook prima ijs maken met een custard die op kamertemperatuur is. Dat scheelt weer tijd!

Ons oordeel

Beide ijsmakers van Princess doen precies wat ze beloven: lekker en stevig ijs maken! Wat ons betreft krijgen beide apparaten dan ook een ruim voldoende.

Dan blijft de vraag: welke machine kan ik het beste kopen? En daarop is ons antwoord als volgt:

Als je af en toe een ijsje wilt eten dat je zelf hebt gemaakt, is de goedkopere ice cream maker de beste keuze. Deze kost ’n stuk minder dan de luxe versie en is gemakkelijk op te bergen. Met deze ijsmachine kun je genoeg ijs maken voor een groot gezin. Voor zo’n mooi prijsje is het een leuke aanvulling op de apparaten die je al in de keuken hebt.

Wil je echt serieus met ijs aan de slag? Dan is de ice cream maker deluxe de beste optie. Hiermee kun je namelijk veel en vaak ijs maken, zonder dat je steeds moet wachten op de kom die moet worden ingevroren. Het apparaat werkt iets sneller dan de kleinere versie en kan ook ijs maken van ingrediënten die niet gekoeld zijn.

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)