Home Blog Overal werken met het Intel/EVO platform • (review)
laptop met intel EVO platform keurmerk review

Overal werken met het Intel/EVO platform • (review)

door Linda Terrizzi

Een tijdje geleden mocht ik een laptop testen die het EVO keurmerk van Intel draagt. Wat dat precies is, waar ik het voor gebruik (bij mijn werk én in de keuken!) en hoe het bevalt lees je in dit artikel.

Ik zal het maar bekennen: ik ben niet de IT-er van onze familie. Mijn broertje is afgestudeerd als ingenieur en heeft zijn eigen IT-bedrijf. Hij is zoals we vroeger zeiden ‘de wizkid’. Ik kan prima overweg met ‘n computer en met de meest gangbare programma’s, maar van specificaties en updates heb ik geen kaas gegeten. En je weet hoe het is met het uitzoeken van een nieuwe laptop of computer… door alle slogans en reclame zie je door de bomen het bos niet meer. Wat is nu een goede laptop? Zit je aan een bepaald merk vast? Is het grootste scherm het beste? Waar moet je op letten? Arghh!

Laptop met Intel/EVO platform

Gelukkig ben ik er inmiddels helemaal uit: daar is namelijk gewoon een ‘keurmerk’ voor. Het EVO platform van Intel is namelijk een garantie dat je device snel opstart, dat de batterij lang meegaat en dat hij lichtgewicht (dus makkelijk mee te nemen!) is. En dat kan dus een laptop van verschillende merken zijn. Hè hè. Eindelijk iets wat écht duidelijk is.

Een tijdje geleden kreeg ik een HP convertible laptop om uit te testen. En die mocht dus ook het Intel/EVO keurmerk dragen. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar er ging echt een wereld voor me open.

Sinds december werk ik fulltime als ondernemer. Officieel heet ons bedrijf ‘Soulfood Publishing’ en dat ‘publiceren’ is dus precies waar we vooral mee bezig zijn. Plannen, recepten schrijven, foto’s maken en bewerken, social media bijhouden, mailen, en oh ja… ook nog even een nieuw kookboek maken.

(Hij staat nog steeds gepland voor de zomer, dus doorwerken Jurino!)

Er komt toch best wel veel kijken bij ‘t runnen van een bedrijf en tegenwoordig gaat gewoon echt álles digitaal. Zeker nu we door corona nog meer op afstand werken, is het belangrijk dat je thuis (maar ook onderweg) kunt werken op een fijn apparaat.

blank

Mijn oude computer

Die werkzaamheden voerde ik dus altijd op mijn zelfgeknutselde desktop computer. En met ‘zelfgeknutseld’ bedoel ik dat mijn zwager hem uit losse onderdelen in elkaar heeft gezet. De computer werkt fijn en snel, maar hij staat natuurlijk wel vast in de werkkamer op zolder. Het is echt zo’n computer die je je van vroeger herinnert… een losse kast, twee beeldschermen, een toetsenbord en een muis met een draadje.

Hij doet dus wat hij moet doen, maar als ik wil werken moet ik me altijd naar de werkkamer verplaatsen. Dat gaat, maar is soms niet zo handig. Zo zagen we bijvoorbeeld pas of onze foto’s gelukt waren wanneer we met de SD-kaart naar boven gingen en die in de computer deden. Bovendien heeft hij geen camera en microfoon, dus een Zoom-meeting werd ‘t ook niet.

Samen koken, op afstand

Hoe anders is het met de laptop die ik mocht testen: Ik kan nu met mijn tante in Curaçao ‘samen koken’. Gewoon, alsof die 8.000 kilometer afstand tussen ons niet bestaat! Samen een lekkere ‘jambo‘ of ‘stobá‘ maken… zij op Curaçao en ik in Nederland!

Daarnaast gebruik ik ‘m nu ook in de keuken om een recept te lezen of juist meteen op te schrijven. En geloof me — dat is toch wel héél erg fijn.

(Ga ik nu bekennen dat ik weleens dingen vergat omdat er zoveel tijd zat tussen koken en documenteren? Nee, natuurlijk niet)

Deze laptop is echt mega anders dan de oudere generatie, waarvan ik er vroeger eentje had. We hebben thuis een laptop liggen van zo’n 10 jaar oud. Die is groot, zwaar en de batterij is binnen een uur leeg. Dat is dus ook de reden dat hij ‘ergens ligt’ en niet gebruikt wordt.

Deze laptop die de Intel/EVO sticker mag dragen is compleet het tegenovergestelde. Je kunt ‘m in alle mogelijke hoeken buigen, dus ook met het beeld de andere kant op. Handig tijdens het koken en ‘meeten’ op afstand! Daarnaast past hij gewoon in mijn tas (serieus: hij heeft ‘t formaat van een glossy magazine en is qua gewicht ook niet veel zwaarder!) en hoef ik me geen zorgen te maken over de accu. Die gaat met gemak een hele dag mee.

Mijn oordeel over de laptop

Ben ik blij met de laptop? You bet! Maar vooral ben ik blij met het Intel/EVO platform, zodat ik ook een volgende keer met een gerust hart een laptop kan uitkiezen, van tevoren wetende dat het wel goed zit met die specificaties. Het is immers al getest en goedgekeurd op de punten die zo enorm belangrijk zijn tegenwoordig. Dat scheelt mij kopzorgen en waarschijnlijk zélfs miskopen.

blank

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend