Home Blog Picknicken: lekker eten en ‘n glaasje wijn
picknick picknicken gallo family vineyards wijn

Picknicken: lekker eten en ‘n glaasje wijn

door Linda Terrizzi

Dit jaar was het voor ons ‘vakantie in eigen land’. Ondanks dat je wel naar het buitenland kón reizen, vonden wij het
met alle regels en drie kinderen teveel gedoe. Stressen op ’n vliegveld is sowieso al niet mijn favoriete bezigheid en dit jaar besloten we daarom om er thuis het beste van te maken. Het kwam daarbij mooi uit dat we een geweldig leuke opdracht kregen van Gallo Family Vineyards: “Organiseer een gezellige picknick met hapjes en gerechten die passen bij onze lekkere wijn!”

Een picknick is zoiets dat altijd iets magisch blijft houden. Samen gezellig buiten genieten van hapjes en drankjes. Zon, gezelligheid en goed gezelschap… eigenlijk toch gewoon een beetje ’n mini-vakantie.

De wijnen van Gallo Family Vineyards

Voor deze picknick kregen we drie soorten wijn van Gallo Family Vineyards. Dat waren hun Sauvignon Blanc, Chardonnay en White Zinfandel Rosé. Ik heb er al eerder over geschreven, maar het verhaal van Gallo Family Vineyards is dus best wel mooi:

E&J Gallo Winery begon in 1933 aan het einde van de “Drooglegging”, toen Ernest en Julio Gallo – twee broers van Italiaanse afkomt in hun vroege twintiger jaren – een wijnmakerij in Californië oprichtte met niet meer dan een liefde voor wijn en veel vastberadenheid. Vanaf de eerste dag was het doel duidelijk: het creëren van heerlijke wijnen waar iedereen op elk moment van de dag van kon genieten.

Vier generaties later, met meer dan 80 jaar toewijding, ervaring en kennis, volgt de Gallo familie nog steeds dezelfde filosofie, en probeert voortdurend de wijnen te verbeteren om te voldoen aan de constant ontwikkelde smaken van de wijnliefhebbers.

Twee witte wijnen en een lichte rosé uit deze mooie collectie dus. Daar konden we wel wat mee!

blank

Food & wine pairing

Ik zal meteen bekennen: ik ben geen sommelier. Ik ben dus totaal niet gehinderd door professionele kennis over wijn. Om die reden kon ik redelijk onbevangen te werk gaan bij het verzinnen van lekker eten dat bij de wijn van Gallo Family Vineyards paste.

Bij de White Zinfandel Rosé stond het gerecht als ’n paal boven water – dat móest een frisse fruitsalade worden! We zijn aarbij gegaan voor ‘n mix van meloen, nectarine en kersen. Lekker zomers! Omdat de wijn zo lekker licht en sprankelend is en maar 8% alcohol bevat, vond ik dat de smaak het best tot zijn recht zou komen in combinatie met het lekkere fruit.

Daarna verder met de Chardonnay. Deze wijn is wat droger en sterker van smaak en hierbij maakte ik ’n klassieke bruschetta. Dit had wat planning vooraf nodig. Het brood dat je traditioneel voor ’n bruschetta gebruikt is namelijk een ciabatta en het deeg daarvoor moet minstens 24 uur rijzen.

Een dag van tevoren heb ik dus ’t deeg gemaakt en op de dag van de picknick heb ik de ciabatta gebakken. Vervolgens werd het brood in plakken gesneden, geroosterd en bestreken met olijfolie en knoflook. Om de bruschetta af te maken kozen we (hoe kan ’t ook anders) voor een salsa van tomaten, basilicum, knoflook en olijfolie. Stevige smaken voor deze stevige wijn.

En dan was er nog de Sauvignon Blanc. Wat zoeter en subtieler dan de vorige wijn en hiervoor maakte ik deze mini pizza’s van croissantdeeg. Lekker luchtig en heel gemakkelijk om te maken. Voor de picknick maakte ik ze extra klein, net groot genoeg om te versieren met ’n schijfje cherrytomaat (ook meegebakken!). Dat eet lekker makkelijk weg op locatie!

blank

Me-time deze zomer

Deze zomer stond bij Gallo Family Vineyards helemaal in het teken van me-time. Dat kon ik dit jaar écht wel gebruiken, vandaar dat ik zo ook blij was met de samenwerking. Enkele maanden geleden mocht ik al deelnemen aan het online art event waarbij we een leuke schildersworkshop kregen.

En deze keer was er dus de picknick. Een fijne manier voor ons om werk en gezelligheid te combineren en een leuke middag te hebben. Onder het genot van lekker eten en ’n glaasje wijn. Of, zoals ze dat bij Gallo Family Vineyards zelf omschrijven:

 “Er is een Gallo wijn voor elk moment. Wanneer het tijd is voor wijn, zeg Hallo tegen Gallo.

Ben je benieuwd waar je de wijn van Gallo Family Vineyards kan vinden? Op hun website vind je daar ’n handig overzicht van! Wanneer je in bovenstaand stukje op de naam van de wijn klikt, zie je naast handige informatie over de smaak ook meteen de verkooppunten waar de wijn verkrijgbaar is. Handig, toch?

Geen zin om door te klikken? Alle drie de wijnen zijn in ieder geval te vinden bij: Plus, COOP & Spar.

blank
  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend