Home Blog Keuken issues: verbouwen of bijplaatsen?
keuken

Keuken issues: verbouwen of bijplaatsen?

door Linda Terrizzi

Vorig jaar hebben jullie mee kunnen kijken naar hoe onze keuken werd verbouwd. Het werd een samenvoeging van twee ruimtes van elk drie bij twee meter. We hebben nu dus lekker veel ruimte om te werken, maar vanwege het aparte formaat van de keuken blijft het toch lastig om er goede foto’s en video’s in te maken.

Geen kleine keuken, wel héél smal

Op dit moment is onze keuken zes meter lang en twee meter breed. Hij valt dus zeker niet in de categorie kleine keukens, maar hij is wel héél smal met aan beide kanten een muur. Daarnaast zitten er op dit moment twee deuren in: één naar de gang en één naar buiten. Allemaal dingen om rekening mee te houden bij het inrichten en natuurlijk bij het filmen.

We hebben er weleens aan gedacht om speciaal voor de video’s een mini keuken bij te plaatsen. Gewoon een klein keukenblok met een kraan en een kookplaatje. Daar tegenover zouden we dan ’n werkbank plaatsen, waarop we ‘van de voorkant’ kunnen laten zien hoe een recept gemaakt wordt. Die kleine keuken zou dan ergens op zolder komen. Nu hebben we nog alle kamers nodig als slaapkamer, maar als één van de kinderen op zichzelf gaat wonen is dit misschien een optie.

Aanbouwen of bijplaatsen

Daarnaast spelen we al langere tijd met het idee om een stuk aan de woonkamer te bouwen. Een aanbouw, die ervoor zorgt dat de woonkamer en keuken één geheel worden. Dat zou betekenen dat we vanuit veel meer verschillende hoeken kunnen filmen en foto’s kunnen maken. Ook zou dat eindelijk het probleem oplossen met het ‘achterstevoren staan’.

We zijn zelf nog ’n beetje aan het twijfelen wat het wordt, maar natuurlijk houden we je op de hoogte. En tot die tijd gaan we gewoon gezellig door met het maken van foto’s en video in onze huidige keuken. Dat is soms een beetje behelpen, vooral voor Linda. Die staat soms op ’n stoel of zelfs op het keukenblad om een goede hoek te krijgen waarop je alles ziet wat er gebeurt.

Een kleine verandering

Binnenkort komt er wel al een kleine verandering: de grote, zwarte afzuigkap wordt namelijk weggehaald. Daarmee hebben we tijdens de aankoop helaas écht een fout gemaakt. Toen we de keuken uitkozen wist ik dat we geen blokschouw wilden. Omdat ik bijna twee meter lang ben, zou ik anders altijd met mijn neus bovenop de afzuigkap staan.

Met de schuine afzuigkap die we nu hebben, is dat probleem er niet. Maar we hebben over ’t hoofd gezien dat hij op alle foto’s achter mijn hoofd staat. Of je nu een foto van links of van rechts (of in het midden) maakt – ik sta altijd met mijn hoofd voor de afzuigkap. Mijn huid is donker, mijn haar is zwart en de kap is zwart. Weg contrast, haha.

Binnenkort krijgen we dus een nieuwe kookplaat waar de afzuiging al in zit. Dat wordt voor ons ook voor ’t eerst op inductie koken… spannend dus! Natuurlijk zie je vanzelf welke optie we uiteindelijk gaan kiezen om het ‘probleem’ te verhelpen. En tot die tijd doen we gewoon éxtra ons best om de gerechten goed op de foto te krijgen.

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend