Home Blog Interview met Shainy Zolanski

Interview met Shainy Zolanski

door Linda Terrizzi

Je hebt haar natuurlijk al eens op onze site voorbij zien komen: Shainy Zolanski! Ze maakte de heldere, makkelijk te volgen video bij het recept voor Kesio. Dankzij haar kan dit lekkere, Antilliaanse toetje niet meer mislukken.

Op haar eigen Youtube kanaal kun je nog veel meer andere kookfilmpjes zien. Zo legt ze onder andere vast hoe je Antilliaanse bolo di glas en mankaron maakt. Ook niet-Antilliaanse lekkernijen als M&M cookies en koekiemonster ijs zijn voor haar ‘gesneden koek’.

All in the family

Zou je geloven dat ze pas 17 jaar is? Antilliaans-eten.nl had de eer om een interview met deze keukenprinses af te nemen… en zo kwamen wij erachter dat Shainy het koken en bakken van haar oma geleerd heeft. Zij houdt heel erg van lekkere dingen maken en zoals Shainy zelf zegt:

“bijna elke zondag komt de familie langs om gezellig bij ons te eten en smullen van mijn oma’s gerechten”

Shainy is geboren in Curaçao, maar woont al sinds haar 1e verjaardag in Nederland. Ze is met beide culturen opgegroeid en je ziet in haar kookkunsten duidelijk de Krioyo-roots terug.

Toekomstplannen

Haar favoriete Antilliaanse gerecht is Jambo. Het is een delicatesse die gereserveerd wordt voor speciale gelegenheden. De ingrediënten zijn immers best prijzig, zeker als je niet -zoals op Curaçao- gemakkelijk aan verse vis kunt komen. Natuurlijk maakt ze ook dit gerecht graag klaar.

Shainy kookt en bakt graag als hobby, maar professioneel kok wil ze niet worden: Ze volgt nu een opleiding ‘Allround schoonheidsspecialiste’ en is van plan om daar haar beroep van te maken.

Haar Youtube-kanaal zou ze zelf graag omschrijven als ‘Korte, makkelijke recepten voor iedereen!’ . Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan  hier haar pagina en video’s

 

Meer lekkere recepten...

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend