Home Blog Interview met Caroline van Bona Tapa NL
blank

Interview met Caroline van Bona Tapa NL

door Linda Terrizzi

Een yu’i Korsou met Spaanse roots – dat móet wel een culinair feestje worden! En inderdaad… Caroline Julián Labraña heeft van haar passie haar werk gemaakt in de vorm van “Bona Tapa Nederland”.

Yu’i Korsou met Spaanse roots

De 42-jarige Caroline is geboren en getogen op Curaçao. Haar hele jeugd woonde ze op het eiland, totdat ze voor schooldoeleinden naar Nederland verhuisde. Nu woont en werkt ze alweer een hele tijd in het mooie Haelen. Als we haar vragen wat ze het meeste mist van de Antillen, antwoordt ze:

“Ik mis de bepaalde sfeer die je daar hebt. Een bepaalde ongedwongenheid; het minder gestresste leven. Maar ook het samenzijn op een porch met mijn familie en/of vrienden en heerlijk de hele avond eten. Of met de pick-up naar Westpunt rijden en daar de hele dag verblijven en barbecueën op het strand. Ja, dat kan ik echt soms missen. Oh, en nog iets: kokos-ijs van ‘super mi lucha’ en het feit dat je overal ‘bloki ijs’ kan halen bij de snackbars… te veel om op te noemen dus. Je blijft toch een yu’i Korsou.”

Spaanse vs. Krioyo keuken

Caroline’s favoriete krioyo-gerechten zijn stobá met funchi, gebakken masbangu en snijboonchi. “Er is teveel lekkers!” vindt ze.

Ook al is Bona Tapa gericht op de Spaanse keuken, toch proef je hier en daar de Caribische invloeden terug in Caroline’s kookkunsten. Vooral de empanadillas (pasteitjes) neigen erg naar de Antilliaanse versie. Geen punt, volgens Caroline… “er zijn zó veel overeenkomsten tussen de Spaanse en Antilliaanse keuken, dat dat er prima in past!”

tapa

Bona Tapa Nederland bestaat sinds 2013. Caroline heeft daarmee van haar hobby haar werk gemaakt. Sterk beïnvloed door haar Catalaanse vader en haar Spaanse familie, heeft Caroline een enorme passie voor koken ontwikkeld.

Tapas… de hele middag eten!

Ze heeft zich in eerste instantie vooral gericht op tapas en paella’s… ze heeft immers altijd al een voorliefde voor ‘kleine hapjes’ gehad. “Je kunt ze de hele middag en avond blijven eten. Dat vind ik het leuke eraan”, zegt Caroline.

Het meest bestelde gerecht op haar menu zijn de albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus). Als we haar vragen welk gerecht ze het liefst maakt, antwoordt Caroline ‘croquetas’ (kroketjes). Ze maakt die in alle soorten en maten: met Manchego kaas, Serranoham, kip, champignons of kabeljauw.

Ook het maken van een échte authentieke paella is één van Caroline’s favoriete bezigheden. “Vooral de opmaak van het gerecht is geweldig om te doen!”

paella

Caroline’s beste kooktip

Tot slot hebben we Caroline gevraagd naar haar beste kooktip. Dit is wat zij resuluut antwoordde:

“Kook met passie, mensen zullen dat zeker proeven. Neem de tijd voor het koken, en werk in een opgeruimde keuken!”

Geïnteresseerd geworden? Je vindt Caroline’s werk op www.bonatapa.nl en je kunt haar en haar bedrijf volgen op www.facebook.com/bonatapa.nl


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend