Home Blog Fried Chicken met Grace’s perfect blend
grace 's perfect blend kentucky fried chicken review

Fried Chicken met Grace’s perfect blend

door Linda Terrizzi

We zijn op de Antillen gék op ‘fried chicken’. Het gerecht is simpel, maar op de één of andere manier heeft het iets magisch. Het is voor mij ook echt het ultieme comfort food. En meteen ook het enige fast food dat ik af en toe koop. En met dit paneermeel van ‘Grace’s perfect blend’ krijg je dus echt de beste ‘fried chicken’ ooit. Wij hebben het paneermeel voor je getest en dit zijn onze bevindingen…

We kennen allemaal de kip van de bekende Amerikaanse franchiseketen. Maar wist je dat je daar al sinds 1980 niet meer het originele recept van ‘the Colonel’ krijgt? Nu zijn de meesten van ons –ikzelf incluis- te jong om te kunnen vergelijken, maar in dat jaar is de Colonel overleden en hebben de nieuwe eigenaren van de restaurantketen een besparingsronde doorgevoerd, waardoor ook het originele recept met de 12 geheime kruiden veranderde in het huidige recept met 11 kruiden.

grace's perfect blend kentucky fried chicken review

Maar wie is dan die Grace?

Pat Grace (Grace is dus de achternaam!) was een Ierse ondernemer die jaren in Canada heeft doorgebracht. Daar raakte hij bevriend met de Colonel en samen besloten ze dat Grace het beroemde fried chicken-concept mee terug naar Ierland zou nemen om daar ook een keten van restaurants te openen. In 1970 deed hij dit en sindsdien staat zijn naam in heel Ierland synoniem voor de lekkerste gefrituurde kip.

Toen de keten van de Colonel in 1980 de bezuinigingen doormaakte, besloot Grace trouw te blijven aan het originele recept. Sindsdien is het bedrijf zich meer gaan focussen op de verkoop van het paneermeel in plaats van de kip. Zodat restaurants én mensen thuis zelf de lekkerste kip kunnen bereiden.

grace's perfect blend kentucky fried chicken review

Onze bevindingen over Grace’s perfect blend

Ik heb weleens een ‘fried chicken mix’ van een ander merk geprobeerd en één ding viel me meteen op aan de mix van Grace’s perfect blend: Hij was echt veel sterker van smaak! In alle commerciële mixjes zit een combinatie van bloem, rijsmiddelen en kruiden – maar die kruiden zijn in deze mix dus veel sterker aanwezig dan bij andere merken.

Grace’s perfect blend komt in een kiloverpakking. Volgens de aanwijzingen zou je daar 2x zo’n anderhalve kilo kipstukken mee kunnen paneren. Maar ik heb onze kip dubbel gepaneerd en een halve kilo was écht ruim. Dus wanneer je de kip paneert met één laag denk ik dat je zeker zo’n 3 of 4 keer 4 porties kip met één verpakking kunt paneren. Het enige wat je zelf toevoegt is ’n mengsel van ei en melk.

De kipstukken gaan eerst in het eimengsel en vervolgens haal je ze door de paneermix van Grace’s perfect blend. Daarna gaan ze de frituur in. That’s it!

grace's perfect blend kentucky fried chicken review

Het restultaat

En het resultaat? Ja echt – cliché der cliché’s, maar: fingerlicking good! De kruiden zijn echt goed aanwezig in de mix en daardoor brengt het laagje paneer de kip ontzettend goed op smaak. Terwijl de kip dus niet van tevoren gekruid is hè! Van mij krijgt de mix van Grace’s perfect blend dan ook een dikke 10:

  • Het is voordelig. Met een kiloverpakking kun je makkelijk 3 à 4 keer doen
  • Het is echt goed op smaak. De kruiden zijn héél goed aanwezig in de mix
  • ’t Is het originele recept met de 12 geheime kruiden. Ont-zet-tend lekker dus!
  • Bonuspunten: het krokante laagje laat na ’t frituren niet los. Dat vind ik bij sommige andere recepten zo vervelend.

Probeer ook eens…

Ben je gek op recepten met kip? Probeer dan ook eens onze Antilliaanse ‘stobá di galiña‘!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend