Home Blog Onmisbaar in de keuken: een écht goed mes!
Forged messen kamado express korting review

Onmisbaar in de keuken: een écht goed mes!

door Linda Terrizzi

Keukenhulpjes en apparaten zijn leuk, maar als het op goed koken aankomt zijn er maar weinig dingen zó belangrijk als goede messen. Naast ’n pan en een warmtebron is mijn koksmes zonder twijfel het meest gebruikte item in de keuken. En ik kan je ook verklappen: ik vind ’t zo fijn om dingen met de hand te snijden dat ik eigenlijk bijna nooit een keukenmachine of hakmolen gebruik.

Het met de hand snijden van je ingrediënten heeft iets therapeutisch. Op een gegeven moment is het zo’n klusje waarbij je niet heel intensief hoeft na te denken. En juist ’t feit dat het iets langer duurt dan met de machine maakt het zo fijn en rustgevend… maar alleen als je ook echt een fijn mes gebruikt!

Een slecht of bot mes kan juist weer voor extra ergernis zorgen. Of erger nog: ongelukjes! De laatste keer dat ik vergeten was mijn mes te slijpen, gleed hij uit over ’n tomaat en ging er een stukje wijsvinger af. Niet handig! Sindsdien zorg ik dus extra goed voor mijn messen. Ze krijgen van mij écht een andere behandeling dan servies of keukengerei. Ik zal een aantal punten opnoemen waarop ik mijn messen een speciale behandeling geef:

Ze mogen NIET in de vaatwasser

Officieel mag het wel, maar ik doe het absoluut niet. In de vaatwasser worden messen sneller bot, slijten ze en wordt het heft minder mooi. Vooral messen met een heft van hout of donker plastic worden echt lelijk.

Ze mogen ook NIET in de keukenla

Messen passen prima in de keukenla, maar het is beter om ze in hun eigen opening in een messenblog te steken. Zo voorkom je dat ze tegen andere dingen aanschuren en (jawel!) bot worden. Ook voorkom je zo krassen in messen van mooi opgepoetst staal. Want even serieus… daar kost ’n goed mes gewoon nét teveel voor.

Ze komen NIET uit de keuken

Even een schroefje vastdraaien, een doos openmaken of een stuk piepschuim klein snijden. Allemaal prima, maar niet met papa’s messen. Neem maar ’n tomatenmesje van de supermarkt. Dat kan ik nog net over mijn hart verkrijgen. Maar de koksmessen zijn echt alleen om te koken. (en nee, we gaan er ook geen bot mee hakken. Daarvoor hebben we ’n speciale ‘cleaver’)

blank

Maar welke messen gebruik je dan?

Als je ’n messenset gaat aanschaffen lijkt het misschien een goed idee om een zo uitgebreid mogelijke set te kopen. Eentje met twintig messen die elk hun eigen functie hebben. Ik ben het daar niet mee eens. Een set van drie goede messen is namelijk veel meer waard dan een matige set van 20 stuks.

Bovendien leer je je tools dan in kortere tijd ‘kennen’ en goed gebruiken én hoef je er minder te slijpen (want dat slijpen, dat moet je wel echt regelmatig doen hoor!). Deze mooie messen van Forged komen in sets van 3 of 4. En je kunt ze ook los kopen. De unieke messen worden met de hand gemaakt en dat merk je meteen aan de kwaliteit. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig Japans staal in verschillende uitvoeringen. Zo heb je hele stoere messen van onbewerkt, gehamerd staal en anderen in een wat subtielere, gepolijste look. Voor ieder wat wils dus

10% korting op de Forged messen

Bij Kamado Express (die fijne online shop waar je ook Barbecue benodigdheden zoals rookhout kunt bestellen) krijg je nu maar liefst 10% korting op alle Forged messen. Wat je daarvoor moet doen? Eigenlijk niet zoveel: wanneer je afrekent met kortingscode FORGED10 wordt de korting automatisch toegepast en shop jij deze stoere messen voor een mooi prijsje!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend