Home Blog Tropische rijstpudding met Banana Bahiana ijs
professor grunschnabel ijs winactie

Tropische rijstpudding met Banana Bahiana ijs

door Linda Terrizzi

Misschien heb je er al eens van gehoord: het lekkere, exotische ijs van Professor Grunschnabel. Dat is heerlijk romig schepijs in bijzondere smaken… en helemaal vegan! Het ijs wordt gemaakt met kokosmelk en vers fruit en is daardoor voor zo’n beetje iedereen geschikt. Of je nu veganistisch eet of bijvoorbeeld een allergie hebt voor gluten of lactose – een ijsje van Professor Grunschnabel kan altijd!

De smaken van Professor Grunschnabel

Het leukste van de ijsjes vind ik de nieuwe, exotische smaken met interessante namen. Zo is er een “raspberry framboise”, waarin frambozen worden gemengd met friszuur citrussap. En wat dacht je van de “Cafe el Khatib”: een diepe koffiesmaak met toevoeging van kardamom.

Mijn persoonlijke favoriet? Dat is de “Siam Horapa Coco” – een hele mond vol, maar het is dus kokosijs waaraan basilicum en laos zijn toegevoegd. Dát zijn ingrediënten die je niet zo snel in een ijsje zou verwachten, maar toch doen ze het uitstekend in het zachtzoete kokosijs.

blank

Winactie op social media

Een tijdje geleden mochten we ’n superleuke winactie organiseren op social media. De winnaar won een pakket met maar liefst 8 smaken Professor Grunschnabel ijs! De opdracht? Dat was het verzinnen van een nieuw recept… met ijs als ingrediënt natuurlijk!

Uiteindelijk heeft Wouter de winactie gewonnen met zijn inzending “mango sticky rice met banana bahiana ijs”. Dát klonk ons wel lekker (en vooral ook lekker Caribisch!) in de oren.

Bij het uitwerken van ’t recept zijn we nog ’n tikkie verder gegaan dan alleen mango… we hebben er namelijk een lekkere pudding met verschillende soorten tropisch fruit van gemaakt. Mango, banaan, limoen en kokos om precies te zijn. Caribischer kan bijna niet!

Daarnaast hebben we het idee ook iets toegankelijker gemaakt: de ketanrijst (kleefrijst) die je nodig hebt om de echte ‘sticky rice’ te maken, kun je namelijk alleen in grote Chinese toko’s vinden. Wij gebruiken voor dit recept dessertrijst – die ligt bij elke supermarkt in de schappen.

Van dit recept maak je zo’n 6 porties.

Ingrediënten:

  • 1 beker Banana Bahiana ijs van prof. Grunschnabel
  • 200 gr dessertrijst
  • 1 mango
  • 1 banaan
  • De geraspte schil van 1 limoen
  • 1 blikje (400 ml) kokosmelk
  • Een zakje vanillesuiker
  • 50 gr kokosbloesemsuiker (mag je eventueel ook vervangen door bruine basterdsuiker)
  • 1 kokosnoot
  • Een snufje zout
blank

Bereiding tropische rijstpudding

Begin natuurlijk met het koken van de rijst. Hiervoor neem je zo’n 200 gram dessertrijst en dit doe je samen met 300 ml water en het snufje zout in een grote pan. Wanneer de rijst zo’n 5 minuten heeft gekookt, giet je er de helft van de kokosmelk bij. Voeg nu ook de geraspte limoenschil, de vanillesuiker en de kokosbloesemsuiker toe.

Laat de rijst zo nogmaals 10 minuten koken. Als de rijst te droog dreigt te worden, kun je er de rest van de kokosmelk bij gieten. Na zo’n 20 minuten in de rijstpudding gaar.

Snijd nu de helft van de mango en de banaan in kleine blokjes en roer die door de pudding. Laat de pudding vervolgens helemaal afkoelen. Dit mag zelfs in de ijskast, als je gekoelde pudding lekkerder vindt!

Open de kokosnoot en snijd enkele reepjes van het vruchtvlees. Snijd ook reepjes/schijven van de tweede helft van de mango en de banaan.

Om het dessert te serveren, schep je wat van de rijstpudding op ’n plat bord. Hierop leg je twee bolletjes Banana Bahiana ijs. Maak het bordje af met de schijven kokos, banaan en mango. Nog wat extra kokosbloesemsuiker en/of sprinkles maken het helemaal af. Eet smakelijk!

Waar kun je professor Grunschnabel ijs vinden?

Ben je nou héél enthousiast geworden van dit bericht en kun je eigenlijk niet wachten om meteen wat van de ijsjes te gaan proeven? Geen probleem! Via deze pagina kun je namelijk precies zien bij welke winkel bij jou in de buurt het ijs van Professor Grunschnabel te koop is.

En is er geen winkel dichtbij die het in ’t assortiment heeft? Dan kun je het ook altijd via de webshop van Albert Heijn vinden. Dan komt ’t gewoon bij je thuis!

blank
  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend