Home Blog Deel jouw keukenmoment en win een kok aan huis!
keukenmoment superkeukens ayaka hallaca

Deel jouw keukenmoment en win een kok aan huis!

door Linda Terrizzi

Weet je… nu we al meer dan 7 jaar bezig zijn met het testen en publiceren van Antilliaanse recepten hebben we ook al héél wat uren (extra) in de keuken doorgebracht. Soms was zo’n ‘keukenmoment’ alleen, soms samen, en vaak ook met de kinderen.

Mijn oma zei altijd “eten is om te delen”, en ik wil daar nog aan toevoegen dat ook het koken zelf een ervaring is die gedeeld kan worden. Wat is er nou fijner dan samen met je familie, kids of vriend(in) iets lekkers bereiden?

Mijn mooiste keukenmoment

Eén van mijn mooiste ‘keukenmomenten’ was het samen maken van honderden ayaka‘s voor kerstmis. Er waren natuurlijk weer veel teveel mensen die een paar van deze pakketjes bij ons ‘besteld’ hadden en dus werd het hele gezin aan het werk gezet.

#superkeukens #mijnkeukenmoment ayaka hallaca recept

Voor de mensen die niet weten wat een ayaka is: dat is een pakketje (zeg maar een soort cadeautje!) van maïsmeeldeeg gevuld met gestoofde kip, groenten, noten en fruit en ingepakt in bananenbladeren. We eten ze op de Antillen vaak met kerst of oudjaar.

Bij het maken van ayaka’s is het zo dat de opzet enorm veel werk kost. Je moet alle ingrediënten (en dat zijn er nogal wat!) afmeten en apart in schaaltjes op tafel zetten. Daarna maak je het deeg, de vulling en snijd je de bananenbladeren op maat. En dan kan het échte werk beginnen:

Samen met de liefste mensen zit je rondom de keukentafel en iedereen voegt wat toe aan de ayaka. Een ingrediënt én een beetje liefde! De laatste persoon die de ayaka in handen krijgt, vouwt ‘m dicht en knoopt er een rood-wit gestreept touwtje om.

Eigenlijk is het de bereiding die het gerecht zo bijzonder maakt. Gewoon het idee dat jouw hapje gemaakt is door 6 of 7 verschillende mensen die er allemaal wat van hun liefde in hebben gestoken… wow!

blank

Win een kok aan huis

Mijn mooiste ‘keukenmoment’ ken je nu. Maar ik ben ook enorm benieuwd naar die van jou. En weet je wat nou zo leuk is… door jouw meest speciale keukenmoment te delen kun je ook nog eens een kok aan huis winnen!

Tot 14 juli geeft Superkeukens namelijk elke week iemand deze heel speciale ervaring cadeau. Ok, ik kom die dag niet bij je koken, maar… Er komt dus wél een ervaren, creatieve kok bij je thuis om een maaltijd voor jou en je vrienden/familie te verzorgen. Op restaurantniveau dus hè! En het beste? Zelfs de afwas wordt voor je gedaan!

Wat moet je doen?

Wat je moet doen om kans te maken op deze geweldige prijs? Heel simpel: deel jóuw super keukenmoment met het team van superkeukens.nl. Dat kan via het formulier op hun website, of (nog makkelijker) via een bericht op hun facebookpagina. Gebruik in dat geval de hashtags #superkeukens en #mijnkeukenmoment

Je keukenmoment hoeft trouwens niet persé ontroerend te zijn: ook grappige, leuke, gezellige momenten kunnen worden ingestuurd. Dus zat je kind helemaal onder de troep bij het bakken van koekjes, of was jouw taart mislukt omdat je zout in plaats van suiker door het beslag hebt gedaan? Let us know en wie weet win jij een verzorgd diner door een échte kok bij jou thuis!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend