Home Blog Review + €10,- korting: De Bierista bieropleiding
bierista bieropleiding review

Review + €10,- korting: De Bierista bieropleiding

door Linda Terrizzi

Een tijdje geleden werd me gevraagd of ik de Bierista Bieropleiding wilde uitproberen. Nu weten jullie misschien dat mijn kennis over alcoholische dranken op z’n zachtst gezegd ‘niet optimaal’ is. Daar valt dus nog heel wat bij te spijkeren! Een mooie challenge dus, voor iemand die wat bierkennis betreft van het absolute nulpunt komt.

Beginnen vanaf het nulpunt

Van huis uit werd het drinken van alcohol ons ten strengste ontraden en dus heb ik er pas op heel late leeftijd kennis mee gemaakt. Nog steeds ben ik overigens geen drinker. Voor mijn onderzoek naar de Antilliaanse keuken (en dan met name de drankjes en taarten) heb ik de laatste jaren wel gewerkt met likeur en rum, maar bier… op één recept voor koekjes na, ‘not so much’.

Online opleiding tot bierista

Via de website bierista.nl is de opleiding digitaal te volgen. Wel zo handig voor iemand met een druk leven! De opleiding bestaat uit 12 onderdelen en een examen. Het examen mag je overigens twee keer herkansen, mocht het de eerste keer niet meteen lukken. Na het volgen van de opleiding weet je álles over bier en mag je jezelf dus met recht “Bierista” noemen.

De opleiding tot ‘bierista’ is inmiddels al door meer dan 2000 mensen gevolgd en de reviews zijn (net zoals de mijne!) zeer positief. Dat kon ook eigenlijk niet anders; de opleiding is namelijk samengesteld door diverse bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers. Mensen met échte liefde voor het vak en het product dus!

blank

Leren én proeven

Naast de lesstof krijg je een kistje met 12 speciale soorten bier thuisgestuurd. Hiermee kun je aan de slag wat betreft het proeven en het schrijven van inhoudelijke reviews. Niet alleen maar studeren dus, maar óók nog eens meteen de kennis in de praktijk brengen!

Volgens de makers van de opleiding doet een gemiddelde student zo’n 8 uur over de lesstof. Ik ben van online cursussen gewend dat de makers vaak rijkelijk overdrijven wat betreft de diepgang en de studietijd, maar in dit geval klopte het ’n keer écht! Ik was aangenaam verrast door de lesstof. Deze gaat namelijk langs alle facetten van het maken van bier, het proeven ervan én zelfs de geschiedenis.

Wist je bijvoorbeeld dat bier al zo’n 6000 jaar geproduceerd wordt? Dit is natuurlijk het enige dat ik verklap – maar alle details zijn terug te vinden in de opleiding.

blank

Hoe gaat ’t mij af?

Op het moment van schrijven ben ik halverwege de cursus. Inmiddels heb ik dus al alles geleerd over het brouwproces, de geschiedenis van bier en de verschillende bierstijlen. Wat er nog voor me klaarligt: Lessen over het bewaren en correct schenken van bier, hoe je het beste bier en verschillende etenswaren kunt combineren en alles rondom de regelgeving van bier en alcoholische dranken. Super interessant allemaal!

En ik moet het ook meteen verklappen: ik was even ongeduldig en heb stiekem al geprobeerd om het examen te maken. Daarvoor was ik natuurlijk dik gezakt – herinner je je dat ik net al schreef over het niveau van de cursus? Dat is dus écht wel goed en zonder het volgen van de lessen kun je niet zomaar ‘even’ slagen voor het examen. Gelukkig zijn er nog twee herexamens en ik weet zeker dat ik die na het volgen van alle lesstof wel ga halen. Binnenkort zien jullie me dus glunderen met een papiertje waarop sta dat ik een volleerd ‘bierista’ ben!

blank

€10,- korting voor jou!

Ben je na het lezen van deze review enthousiast geworden en denk je dat de Bierista opleiding ook iets voor jou is? Dan heb ik goed nieuws: wanneer je de opleiding afrekent met kortingscode jurinoxbierista krijg je maar liefst €10,- korting. Dat is nog eens mooi meegenomen!

Enne: heb jij je diploma straks ook? Dan zien we natuurlijk graag een fotootje van je met het felbegeerde papiertje in de hand! Die mag je showen op onze Facebookpagina, via Instagram óf gewoon via de mail natuurlijk. Succes alvast!


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend