Home Basics Cups, gram, Fahrenheit, ml en oz omrekentabel
omrekenen fahrenheit celsius gram grammen cup cups ounce oz ml milliliter

Cups, gram, Fahrenheit, ml en oz omrekentabel

door Linda Terrizzi

Soms kom je een recept tegen -niet bij ons! ;) – wat geschreven is in inhoudsmaten: Amerikaanse cups dus! Als het om een baksel gaat, heb je ook nog eens dikke kans dat de temperatuur wordt aangegeven in graden Fahrenheit. Hoe reken je die in hemelsnaam om naar Celsius?

Vrees niet: wij zijn er om je te helpen! Met onze handige OMREKENTABEL weet jij in een handomdraai hoeveel gram bloem of suiker er in een Amerikaanse cup gaat. En natuurlijk op hoeveel graden je de oven moet zetten als het recept spreekt over “350 graden Fahrenheit”.

Van Fahrenheit naar Celsius

In de allereerste kolom van de rode tabel vind je de meest voorkomende baktemperaturen in graden Fahrenheit. Deze worden omgerekend naar graden Celsius. Zo weet je precies hoe hoog de oven moet als je die lekkere, Amerikaanse taart of ‘cookies’ gaat bakken.

Van cups naar milliliters

In het eerste (rode) gedeelte van de tabel kun je daarnaast ook Amerikaanse cups omrekenen naar milliliters. Dit kun je gebruiken wanneer ‘natte ingrediënten’, zoals water, olie of melk in cups worden aangegeven.  Je kunt de Amerikaanse recepten die in cups staan geschreven nu handig afmeten in een maatbeker die milliliters aangeeft. Handig: Zo heb je geen maatcups meer nodig!

Ook vind je in dit gedeelte een rij waarin staat hoe je de gewichts- en inhoudsmaat ‘ounce’ (oz) omrekent naar grammen. Én natuurlijk hoeveel milliliter er in een Amerikaanse teaspoon of tablespoon zit.

Van cups naar grammen

Soms gaat het echter niet om vloeibare ingrediënten, maar ‘droge ingrediënten’ als bloem, meel, suiker, boter, havermout of chocolate chips. Wanneer je een cup van die ingrediënten nodig hebt, kun je de Amerikaanse cup niet naar milliliter omrekenen. Dat moet dus naar grammen!

Het vervelende is dat bijna elk ingrediënt een ander gewicht heeft. Daarom hebben we de meest voorkomende bak-ingrediënten op een rijtje gezet voor je. Zo weet je precies hoeveel gram bloem of suiker er in 1 Amerikaanse cup gaat. Om het extra makkelijk te maken, hebben we ook een kolom voor 3/4 cup, 2/3 cup, 1/2 cup en 1/4 cup in de tabel opgenomen.

Uitprintbare tabel

We hebben ons best gedaan om een zo overzichtelijk mogelijke tabel voor je te maken. Je kunt deze downloaden via de knop  hieronder. Het beste? Je kunt de tabel uitprinten en (bijvoorbeeld!) aan de binnenkant van je keukenkastje plakken. Zo weet je altijd meteen wat je nodig hebt voor dat ene, speciale recept.

DOWNLOAD DE TABEL!

omrekentabel cups gram milliliter fahrenheit celsius

‘Stick of butter’ naar grammen

Als laatste nog een tip van iets dat niet in de tabel is opgenomen: in de Verenigde Staten heeft roomboter weer een andere aanduiding. Die gaan daar namelijk in ‘sticks’. Wanneer je in een Amerikaans recept ‘1 stick of butter’ ziet staan, bedoelen ze hiermee 113 gram. Een ‘tablespoon of butter’ is dan weer 15 gram. Je moet ‘t maar weten natuurlijk…


Probeer ook eens

Ben je gek op Amerikaanse baksels? Probeer dan zeker onze Red Velvet cake eens!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

 


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend