Home Blog Boter en Bloem bakboxen
boter en bloem bakboxen worteltaart mueslirepen

Boter en Bloem bakboxen

door Linda Terrizzi

Onlangs kreeg ik een leuke vraag in mijn mailbox: “Wil je de bakboxen van Boter en Bloem eens uittesten?” Eerst keek ik er een beetje raar van op. “Bakboxen? Van die dingen die je in de supermarkt vindt? Met van die mixjes erin waar je alleen nog water aan moet toevoegen enzo?” Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen dat ik -als fervent thuisbakker- daar niet echt van gecharmeerd zou zijn.

Gelukkig bleken mijn vooroordelen totaal niet waar: in de boxen van Boter en Bloem vind je namelijk alleen “normale” ingrediënten. Gewoon, boter en bloem dus… en eieren, roomkaas, specerijen. Geen rare tovermixjes die met wat water ineens een baksel vormen.

Het idee achter de bakboxen

Prima! Nu dat uit de weg was, kon ik me focussen op de vraag. Of ik twee van de boxen zou willen uittesten dus. Ik bekeek de website en het aanbod zag er toch wel héél aantrekkelijk uit (ja, ik ben een hopeloze zoetekauw, don’t judge) Boterkoek, appeltaart met havermout… en mijn absolute, all-time favourite: de worteltaart!

Ik legde uit dat ik deze dagen erg druk was, en dat het me misschien niet zou lukken om binnen korte tijd twee recepten uit te testen en dat proces vast te leggen en uit te schrijven. Maar daar kwam ineens een goed idee: de boxen zijn namelijk zó samengesteld dat er precies genoeg van elk ingrediënt in zit. Je hoeft dus niet meer te wegen en uit te zoeken hoeveel van iets je moet toevoegen. Met andere woorden… een kind kan de was doen!

Onze dochter van 7 ‘offerde zich op’ als tester. Nu vraagt ze me echt dagelijks of ze iets mag bakken en eerlijk is eerlijk: ik heb gewoon niet altijd tijd om haar daarbij te begeleiden. Vaak moet ik haar dus een “nee” verkopen, omdat ik gewoon geen hele middag kan uittrekken om samen een taart te bakken. Maar Boter & Bloem claimt dus dat de recepten zó eenvoudig zijn en de boxen zó precies zijn samengesteld dat een hele onervaren bakker, of -in dit geval- een meisje van 7 er ook zelf mee aan de slag zou kunnen. Dát leek ons allemaal wel een leuke challenge!

blank

De twee recepten

Ook Gabriël, onze 9-jarige kwam erbij zitten en meende dat hij dan de andere box mocht testen, anders “was het niet eerlijk”. Hij had daar natuurlijk een punt en daarom mocht hij als eerste een recept van de website kiezen. Het werden de mueslirepen met witte chocola. Shannon koos (gelukkig!) voor ‘mijn’ worteltaart. Het kostte me best wat moeite om mijn blijdschap over haar keuze te verbergen. In gedachten zag namelijk al hoe ze me een puntje van het eindresultaat gaf ;)

Beide recepten leveren je trouwens ‘iets lekkers’ voor 12 personen op. Dat zijn dus 12 puntjes taart en ook 12 mueslirepen. De prijs voor de worteltaart-box is €14,95 en voor die van de mueslirepen betaal je €13,50

Het bakken

Enkele dagen later stond de postbode aan de deur met twee flinke dozen. Aan het logo zag ik meteen dat de bakboxen van de kinderen gearriveerd waren. Nu kon het feest beginnen!

Shannon ontfermde zich als eerste over haar box. Die zat goed vol! Alle ingrediënten voor de worteltaart waren afgemeten en in doosjes en zakjes in de doos gestopt. Het zag er vrolijk uit met de stickertjes erop. En door de speciale verpakkings- en koeltechniek kon zelfs een bederfelijk ingrediënt als roomkaas worden meegestuurd. Daar was ik best van onder de indruk.

Eén minpuntje: twee van de vier eieren waren door het transport gebroken. Voor ons geen probleem, we hebben er altijd nog wat in de kast staan… maar als je écht gerekend had op een complete set ingrediënten is zoiets natuurlijk wel vervelend, want dan moet je alsnog boodschappen doen.

Shannon ging gauw aan de slag met de receptenkaart. Daar stond het recept in een paar simpele stappen op. Nu heeft ze in groep 3 net leren lezen, dus ik was een beetje bang dat het haar niet meteen zou lukken, maar niets was minder waar: het was meteen duidelijk welk ingrediënt waar moest en hoe alles gemixt moest worden.

Na een uurtje kwam ‘ie dan uit de oven… de worteltaart! En na nóg een uurtje zat ook de frosting erop. En of ‘ie net zo lekker was als onze worteltaart? Ja! Het recept was dan ook nagenoeg gelijk aan ‘die van ons’. Maar één ding wat me wel opviel: die bruine suiker! Geen idee van welk merk dat was, maar die was wel zó veel lekkerder dan de bruine suiker uit de supermarkt… er zat (denk ik) een stuk meer melasse in, waardoor hij erg smaakvol was. Een succes dus!

blank

Mueslirepen met chocola

Daarna was de beurt aan Gabriël. Ook hij sloeg zich zonder moeite door het recept van de mueslirepen. En daar gingen me toch veel verschillende dingen in! Stroop, honing, noten, vruchten… en daar komt dus nog ‘n voordeel van zo’n bakbox om de hoek kijken: doordat er van alles precies genoeg in zit, hoef je niet overal ‘n hele verpakking van te kopen.

Anders staat je kast na het bakken vol met halve zakjes noten en gedroogde vruchten die je daarna al dan niet opmaakt in een ander recept. Stiekem best wel handig, want het neemt dus geen ruimte meer in als het recept eenmaal is afgewerkt.

Gabriël was supertrots dat zijn mueslirepen precies op die van de foto leken. Het resultaat mocht er dus zijn!

blank

Het eindoordeel

Mijn oordeel over de bakboxen is zeker positief. Het is een mooie manier om als onervaren bakker (of gewoon als heel druk persoon) zelf of met kinderen een lekkere taart of lekkere koekjes te bakken, zonder dat je daarvoor de moeite van het boodschappen doen en afwegen hebt. Ik ben zelf natuurlijk ‘n beetje de verkeerde doelgroep, aangezien ik dagelijks in de keuken sta en dat ook geweldig leuk vind.

Voor mezelf zou ik zo’n box dus niet zo snel kopen, maar als cadeau lijkt het me wél weer heel leuk. Het heeft van zichzelf al een mooie verpakking, dus is het echt iets leuks voor een verjaardag, housewarming party of als cadeautje voor de gastheer/gastvrouw als je ergens op visite gaat.

De kinderen hebben er in ieder geval van genoten en het was een enorme boost voor hun zelfvertrouwen dat ze nu écht eens helemaal zelf een recept konden maken, zonder enige hulp van papa of mama. Leuk dus!


  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend