Home Blog Barbecue catering voor je volgende feestje
barbecue ideaal catering review antilliaans eten

Barbecue catering voor je volgende feestje

door Linda Terrizzi

Het is weer barbecueweer! Gaat jouw hart ook sneller kloppen als je denkt aan de voorbereidingen voor een échte Antilliaanse barbecue of vind je al het voorwerk (en het schoonmaken!) vooral een vervelende klus?

Bij ons thuis zijn de meningen er een beetje over verdeeld. Hoewel we het altijd héél gezellig vinden om voor vrienden en familie een gezellige barbecue te organiseren, is de hoeveelheid werk ook wel een dingetje. Het opslaan van een full-size barbecue alleen al vraagt om veel ruimte in de schuur. Om die reden hebben we dan ook heel lang getwijfeld: schaffen we een échte barbecue aan of wordt het 2x per jaar (want eerlijk is eerlijk, vaker gebruiken we ‘m echt niet!) een wegwerpexemplaar?

Nu is zo’n wegwerpbarbecue natuurlijk ook weer niet echt “je van het”, zeker als je (zoals wij) tijdens ’t barbecueën vaak met 8 tot 10 personen bent. Maar zo’n echte, die neemt dus veel plek in… En dan heb je ook nog een zak briketten, aanmaakblokjes en tangen die je kwijt moet. En moet je ook de barbecue vóór en ná het gebruik schoonmaken. Niet mijn favoriete klusje, maar wel noodzakelijk voor een geslaagd feestje. Want happen in een stukje vlees waar roest of stof op zit is natuurlijk niet zo smakelijk! ;)

blank

Een leuk alternatief

Wat ik dus níet wist, is dat er nog een alternatief bestaat naast een echte en een wegwerpbarbecue: bij ideaal catering kun je namelijk ook een bbq huren voor een dagje! Je huurt hierbij de gasbarbecue, het servies en gereedschap én je krijgt een pakket met vlees, bijgerechten, sausjes en brood. Op het drinken na is je barbecuefeestje dus al helemaal compleet!

Geen gesjouw, ze komen alles gewoon bij je thuis afleveren. En misschien wel de leukste bijkomstigheid: ook de afwas wordt voor je gedaan! De volgende dag mag je de bbc en het serviesgoed weer buiten zetten en dan wordt alles opgehaald. Dat is dus een beetje alsof je wordt uitgenodigd voor iemand anders’ barbecue, maar dan wél lekker bij jou thuis.

Zo’n pakket met BBQ vlees is te bestellen vanaf 10 personen en kost zo’n €15,- per persoon. Voor dat geld huur je de (gas)barbecue en krijg je per persoon een mooie selectie aan vlees, bijgerechten, sauzen, brood en serviesgoed. Geen slechte deal, als je het mij vraagt!

blank

Onze ervaring met de barbecue catering

Wij mochten het pakket uittesten en we waren er flink enthousiast over. Het vlees was lekker en gevarieerd. Datzelfde gold voor de salades, die ook nog eens mooi waren opgemaakt. Het brood en de sausjes kregen ook ’n duimpje omhoog, al hadden wij de sausjes graag nog iets pittiger gehad (maar dat is natuurlijk zó opgelost met ’n lepeltje zelfgemaakte pika / sambal)

Om te bakken mochten we gebruik maken van een grote gasbarbecue met een kookplaat. Superhandig voor beginners: het vlees kan nergens tussen vallen, de temperatuur is constant en met de bijgeleverde bakboter bak je alles gaar, zonder dat het verbrandt. Niet helemaal officieel een “barbecue” dus, maar wel ontzettend leuk om samen te doen.

Ben jij nou ’n échte barbecue-purist, die vindt dat ’n BBQ pas “écht” is wanneer het vlees wordt gegrild? Dan heb je geluk: in overleg is er namelijk ook een grillbarbecue te verkrijgen!

Vegan barbecue opties

Bonuspunten: Er zijn verschillende pakketten beschikbaar – zelfs ’n vegetarisch én een vegan pakket! In het vegan pakket zit dan onder andere een groenteburger, verschillende spiesen en bijgerechten (koud & warm) met uitsluitend plantaardige ingrediënten.

blank

Zelf maken vs uitbesteden

Wie ons kent, weet dat we van huis uit geneigd zijn om bij alles wat we doen te kiezen voor ‘zelf maken’. Zo hebben we onze kookboeken in eigen beheer uitgegeven en maakten we naast alle teksten bijvoorbeeld ook alle foto’s zelf. Het is misschien een overblijfsel uit de tijd dat we geen cent te makken hadden. We hebben immers als gezin zeker 10 jaar op het minimum geleefd.

Toch merken we tegenwoordig dat het af en toe zó fijn is om onszelf wat rust te gunnen. Niet altijd maar uren in de keuken staan ter voorbereiding van een feestje, maar gewoon eens wat werk uitbesteden. Heerlijk! Wij zijn nog steeds de laatste personen die veel geld uitgeven aan dure spullen of andere luxe, maar door hier en daar wat werk uit te besteden, houden we stiekem best veel tijd over en het scheelt ’n enorme lading stress. Zo wordt de dag voor iedereen leuker.

Zo’n barbecuedeal van Ideaal Catering is voor ons dus echt een fijne optie. Zo kunnen we zelf ook genieten van de dag (want: geen gezeur over het schoonmaken & voorbereiden van alles) terwijl de kosten nog steeds prima binnen de perken blijven. Echt wat je noemt IDEAAL dus!

barbecue ideaal catering review antilliaans eten
  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend