Home Blog Interview met BandaBou Catering
blank

Interview met BandaBou Catering

door Linda Terrizzi

De meesten van jullie kennen ze natuurlijk al láng van hun beroemde snacks, taarten en gerechten… maar voor wie het nog niet heeft meegekregen: BandaBou Catering is een fenomeen in de Antilliaanse gemeenschap!

We hebben de luxe om chef Raily en “sidekick Farridah” (zoals ze dat zelf graag zegt) persoonlijk te kennen en af en toe met ze te mogen samenwerken. Vandaag hebben we ’n leuk interview met ze, zodat iedereen vanaf nu weet wíe er achter BandaBou zit en waarom ze doen wat ze doen.

Het ontstaan van BandaBou

De naam “BandaBou Catering” is (natuurlijk!) afgeleid van het platteland van Curaçao, waar Raily’s vader vandaan komt. Het is dan ook de favoriete plek van Raily en Farridah. “Op het platteland is altijd vers eten. ’s Ochtends wordt er een geit geslacht en ’s middags lunch je met een kabritu stobá of een lekkere sòpi!”

In 2006 maakte Raily van zijn hobby zijn werk en werd BandaBou catering opgericht. Sinds 2007 staan ze elk jaar op het Zomercarnaval in Rotterdam en op ‘Ban Topa’ in Weert. Het meest verkopen ze hun beroemde pastechi. Duizenden gaan er elke maand doorheen! “Ook komen mensen vanuit heel Nederland om onze bolo di cashupete te halen”, aldus Farridah.

Het leukst om te maken vinden ze de Ayaka’s voor kerst; dan staan ze met het hele gezin in de zaak te werken. Keiharde tambú muziek op en dan genieten van de sfeer. Dagen (en soms zelfs nachten!) worden gewerkt om de grote hoeveelheid ayaka’s op tijd af te hebben.

blank

Waar hebben jullie zo goed leren koken?

Naast Raily’s koksopleiding heeft hij toch het meeste geleerd van zijn moeder. Ook Farridah heeft veel meegekregen van haar Bonairiaanse moeder – zij werd op elk familiefeest gevraagd om eten en salades te maken. “Nog steeds wordt haar beroemde ‘salada di galiña’ op elk groot event met trots gepresenteerd!”

BandaBou catering heeft als slogan “Kuminda traha ku amor” – oftewel “eten, gemaakt met liefde”, en dát proef je. “We maken alleen producten waar we zelf 100% achter staan”, aldus chef Raily. “Dit geldt echt voor elke pastechi, kaasbal of stobá die uit onze keuken komt!”

Wat is jullie eigen favoriete gerecht?

Raily: “Een goed gevulde jambo (guiambo)! Daar mag je me ’s nachts voor wakker maken!”

Farridah: “Masbango ku funchi” – De horsmakreel (zo heet hij hier!) is een goedkope, maar vreselijk lekkere vis. Als ik die eet, brengt het me even terug bij mijn oma in Kraaienest.

blank

Nieuwsgierig geworden?

Je kunt BandaBou catering vinden aan de Oostzanerdijk te Amsterdam. Natuurlijk kun je ze ook op het net vinden, namelijk op bandabou.nl of op facebook.com/bandabou.catering/


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend