Over antilliaans eten

In 2012 begon ik deze website met als doel ‘onze kushina krioyo’ over te dragen. Als liefhebber van koken (en eten!) kon ik op het internet goed terecht voor allerlei recepten uit de Surinaamse, Italiaanse en Chinese keuken, maar miste ik onze eigen Antilliaanse gerechten. Ook om me heen merkte ik dat de Antilliaanse keuken in Nederland nog altijd niet de waardering krijgt die haar toekomt. Het leek me daarom meer dan zinvol om een zoektocht te beginnen naar authentieke recepten uit Aruba, Bonaire, Curaçao en de rest van de Caribbean.

Binnen drie jaar groeide dit uit tot een waar succes. Antilliaans-eten.nl werd al snel de meest bezochte krioyo-website en ook op social media groeide onze fanbase gestaag. Mensen deelden hun recepten met ons en de database breidde zich dan ook snel uit.

Medio 2015 zijn onze recepten voorzien van originele illustraties. Deze zijn door mij met de hand getekend en ingekleurd en door onze webmaster digitaal bewerkt en geplaatst. We hopen zo dat de website een persoonlijk tintje heeft en zich daarmee kan onderscheiden van andere pagina’s.

Over Jurino

aboutme

Ik ben een geboren en getogen Curaçaoenaar, van bouwjaar 1981. In het jaar 2000 verhuisde ik naar Nederland om daar te studeren aan de kunstacademie in Breda. Enige jaren later ontmoette ik mijn vrouw en heb ik besloten om permanent in Nederland te blijven. Met de toevoeging van drie lieve kinderen wonen we inmiddels al een decennium in Sliedrecht.

Zoals te verwachten, ben ik een groot liefhebber van de cultuur en keuken van de Antillen. Ik doe dan ook heel erg mijn best om deze zoveel mogelijk te documenteren. Het doet me soms pijn om te zien dat onze mooie cultuur zachtjes aan wordt verdrongen door een meer Amerikaanse cultuur van fastfood en gemak. Mede voor mijn kinderen vind ik het daarom belangrijk om zoveel mogelijk van de authentieke gerechten, gebruiken en tradities neer te schrijven.

Samenwerking

Het is voor ons een eer om zo intensief bezig te mogen zijn met onze cultuur en cuisine. Om die reden staan we bij antilliaans-eten.nl ook graag open voor samenwerkingen om zo de kushina krioyo nóg meer bekendheid en waardering te kunnen geven. Heb je een leuk idee? Schroom niet en neem contact met ons op! Via het contactformulier op deze site bereik je ons het snelste.